Power Chiptuning

Power Chiptuning is speciaal bedoeld om uw auto meer vermogen te geven. Wanneer u kiest voor Powertuning, resulteert dit veelal in 30pk tot 50 pk meer vermogen, 20% tot 40% meer koppel en 10% tot 15% brandstof vermindering. Uiteraard zijn er ook mensen die geen directe behoefte hebben aan Power Chiptuning, Speciaal voor deze mensen verzorgen wij ook Eco Chiptuning. Ecotuning heeft vele voordelen. Een belangrijk voordeel is brandstofbesparing, die kan oplopen tot wel 15%. Door het aanpassen van het motormanagement rijdt uw auto veel soepeler. De gebieden waar de auto geen trekkracht heeft, worden aangepast. De schakelpunten worden soepeler door het koppel iets te verhogen.

Power Chiptuning

Meer brandstofbesparing

Uiteraard zijn er ook mensen die geen directe behoefte hebben aan Power Chiptuning, Speciaal voor deze mensen verzorgen wij ook Eco Chiptuning. Ecotuning heeft vele voordelen. Een belangrijk voordeel is brandstofbesparing, die kan oplopen tot wel 15%. Door het aanpassen van het motormanagement rijdt uw auto veel soepeler. De gebieden waar de auto geen trekkracht heeft, worden aangepast. De schakelpunten worden soepeler door het koppel iets te verhogen.

Meer brandstofbesparing

OBD Tuning

OBD-tuning is eigenlijk de opvolger van chiptuning. Bij Chip-tuning werd de chip vaak vervangen door een getunede chip. Bij OBD-tuning wordt de chip niet meer vervangen, maar herschreven. Het grote voordeel hiervan is dat de originele software zo weer teruggeplaatst kan worden. Elke injectiemotor is voorzien van een ECU, de zogenaamde Electronic Control Unit. De ECU regelt o.a. de injectie, de lucht/brandstof verhoudingen en het ontstekingstijdstip. Dit allemaal als functie van parameters, zoals: toerental, temperatuur en dichtheid van de lucht, stand van het gaspedaal, accuspanning etc. Bij turbo-motoren bepaalt de ECU ook de laaddruk. Al deze gegevens worden verzameld door één of meerdere (EPROM)-chips. OBD-tuning houdt in dat men de originele opgeslagen informatie in de chip(s) vervangt door geoptimaliseerde gegevens om het vermogen en het koppel te verhogen; dit met het oog op een aangenamer en vlotter motorkarakter. En alles zonder de geldende emissie-eisen uit het oog te verliezen.

OBD Tuning